Saturday 03 Oct, 2020

Starting at 9.00 am

Amsterdam Art Center

Donauweg 23 1043 AJ
Menu

Tien redenen waarom een unconference anders is

De meeste van jullie zal nog niet een MeasureCamp hebben bijgewoond, dan is de kans groot dat dit ook je eerste ervaring met een unconference is. Het kan heel zenuwslopend zijn, omdat je niet helemaal zeker weet wat je kunt verwachten. Het is anders dan anders, dat weet je nu vast wel. Dus om te helpen, laat ik je zien hoe unconferences verschillen van een gewone conferentie.

1. Vrij om te bij te wonen

Unconferences zijn traditioneel gratis bij te wonen. Zo wordt het laagdrempelig en kan iedereen het event bijwonen. Niet iedereen bij MeasureCamp zal een digitaal analist/web analist/etc. zijn wat betekent dat er een grotere pool van kennis rondloopt waar je ook heel veel van kunt leren.

2. Gehouden op een zaterdag

Er zitten dus geen kosten aan vast, maar het vereist de aanwezigen wel om een dag van hun (vaak) vrije weekend op te geven. Er zal niemand komen die even een dagje van kantoor weg wil aanwezig zijn. Alleen de mensen met een echte passie voor het vakgebied zullen aanwezig zijn op hun vrije zaterdag. Die mensen moet je hebben.

3. Geen verkooppraatjes

Het doel van een unconference is om kennis te delen, het is niet voor bedrijven om hun producten of diensten aan deelnemers te verkopen. Dat doe je toch ook niet op een zaterdag! Ja, we hebben sponsors. Maar het doel van MeasureCamp is om de kennis over Digital Analytics met elkaar te delen en eventuele openlijke verkoop of verkooppraatjes zal worden afgekeurd.

4. Gerund door vrijwilligers

Er zijn op het moment 8 betrokkenen bij de organisatie van MeasureCamp Amsterdam en er gaat veel uur inzitten. We krijgen niets anders dan, hopelijk, een mooi event in Nederland. Niet alles zal soepel verlopen, sommige dingen  zullen niet werken, maar dat is oke, het is een unconference. We doen ons best.

5. Je krijgt gratis spullen

Yep – niet alleen zijn de tickets gratis, maar je gaat ook gratis coole spullen krijgen. Daar ga ik nog niet te veel over verklappen.

6. Geven en nemen

Een unconference is in mijn ogen geven én nemen. Je luistert niet alleen maar naar goede tips en adviezen maar je geeft je eigen goede tips ook weg aan anderen. Zo leer je van elkaar. In de ene sessie ben jij de specialist en kunnen mensen van jou leren. In een andere sessie leer jij.

7. Deelneming in de sessies wordt aangemoedigd

Dit zijn geen sessies waar de persoon aan de voorzijde een verhaal van 25 minuten gaat houden en waarbij iedereen braaf luistert, dan is er een 5 min Q & A-sessie en aan het eind is iedereen te verlegen om de eerste vraag te stellen. NEE! DAT GAAT ‘M NIET WORDEN. Vragen kun je al stellen na de eerste dia. Bij sommige sessies zul je gewoon in een cirkel gaan zitten en gaan sparren over een bepaald. Dat zijn de allerleukste sessies waar je echt het meeste van gaat leren. Let op mijn woorden.

8. De agenda wordt vastgesteld op de dag zelf

Een unconference heeft geen vooraf geplande sessies. Aan het begin van de dag, heb je een leeg bord met kamers en tijdsloten. Wanneer het bord geopend wordt verklaard, is er een gekke rush naar de beste plekjes en kan iedereen zijn onderwerp op het bord hangen.

9. Zelfs lunch is informeel

We hebben lunch maar je moet het lekker zelf pakken/opscheppen. Pak een gerecht, schep iets op en zeg hallo tegen iemand nieuw. Tijdens de lunch zijn ook vaak de beste gesprekken. Vaak nog interessanter dan in een sessie.

10. Wij willen je naam weten

MeasureCamp gaat niet alleen om kennis delen, we willen ook de Digital Analytics community beter met elkaar in contact laten komen. Dus houd je naambordje op en praat met iemand nieuw. We hebben ook een LinkedIn groep waar je vooraf, en achteraf met de mensen in contact kan komen.

Zoek in LinkedIn naar de groep MeasureCamp Amsterdam en wordt lid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *