Saturday 20 Apr, 2024

Starting at 09:00

Amsterdam Art Center

Donauweg 23, Amsterdam 1043 AJ
Menu

Charity organization 2017 – De Regenboog Groep

regenboog groep

Regenboogvrijwilligers en -medewerkers ondersteunen mensen in (sociale) armoede, zodat zij beter in staat zijn om zelf vorm en inhoud te geven aan hun eigen leven.

“Wij dromen van een stad waarin plek is voor iedereen. Waarin mensen met rijkdom en mensen in (sociale) armoede door elkaar en met elkaar samenleven en -werken. Waarin we betrokken zijn bij elkaars leven en elkaar versterken. Waar mensen die dat kunnen, zich vrijwillig inzetten om de samenleving te helpen dragen. Waarin de stad ieders thuis is. Waarin niemand zich verloren hoeft te voelen.”

Bekijk de website van de Regenboog

Een geschikte kandidaat voor MeasureCamp ‘Goede doel’

De Regenboog kwam op ons pad en waren reuze geïnteresseerd in het MeasureCamp Goede Doel concept. Door het grote enthousiasme en omdat het een Amsterdams initiatief is was de keus snel gemaakt. We gingen langs bij Joost, leidinggevende bij de Regenboog Groep, om meer over de Regenboog te weten te komen. Wat een enthousiasme en leergierigheid. Erg leuk om voor zo’n organisatie aan de slag te gaan. Het past precies bij de missie van MeasureCamp.

Plan van aanpak tijdens MeasureCamp

MeasureCamp wordt ingedeeld in een aantal blokken van een half uur. In dit half uur kan iedereen een sessie houden of bijwonen. In elk blok hebben wij, namens de Regenboog Groep, een sessie op het bord geplaatst. KPI’s and Goals, Google Tag Manager, SEA, SEO, Google Analytics, dashboarding. Van te voren hebben we bepaald waar de Regenboog behoefte aan heeft om zo tot een leerzaam programma te komen.

measurecamp regenboog sessies op het bord

Iedereen was welkom om bij een sessie aan te schuiven en kennis te delen. Een sessieleider hielp om het half uur zo goed mogelijk in te delen en om discussie op gang te brengen. Alle ideeën en bevindingen werden opgeschreven. Aan het einde van de dag hadden we een boekwerk aan concepten en kwamen we tot een strategie voor de implementatie van alle input ter verbetering van de website en andere marketing doeleinde.

We willen alle aanwezigen bedanken voor de input.

measurecamp 2017 de regenboog sessie

Plan van aanpak na MeasureCamp

De ondersteuning blijft niet bij de ontwikkeling van een digitale strategie. Om tot een succesvolle implementatie van de strategie te komen gaan de experts van MeasureCamp nog een stap verder. Samen met de medewerkers en vrijwilligers van de non-profit organisatie hebben we een dag gereserveerd om de strategie te implementeren.

Zaterdag 20 mei 2017 kwamen we weer bij elkaar op het kantoor van de Regenboog in Amsterdam. Aan de slag!

Dit hebben we met z’n allen voor elkaar gekregen op 1 dag:

  • Google Tag Manager geïmplementeerd en de website meetbaar gemaakt
  • Google Analytics beter ingericht zodat het gedrag op de website goed te monitoren is
  • Dashboards gemaakt in Google Analytics
  • Het Google AdWords account uitgebreid ingericht en geoptimaliseerd
  • Hotjar geïmplementeerd en ingesteld om userfeedback te gaan verzamelen
  • Een uitgebreide survey opgesteld om de huidige en gestopte vrijwilligers beter te leren kennen zodat we dit konden gebruiken om nieuwe vrijwilligers te werven.

De resultaten

                

 

Er is veel relevant AdWords verkeer wat de conversieratio een goede boost heeft gegeven. Ook het team van de Regenboog heeft veel nieuwe inzichten gekregen. We zijn blij met deze eerste resultaten.

Maar wat vonden ze er nu zelf van?

Interview met Joost

Hoe hebben jullie het traject ervaren?

Het was echt een enorm leerzame ervaring. Ik had me vooraf niet gerealiseerd dat er zo’n uitgebreid veld van expertises schuil ging achter het beeldscherm. De verdieping was zeer waardevol. Ik realiseer me dat ik de kennis die in jullie vakgebied bestaat nooit eigen zal maken, maar ik ben me wel veel meer bewust van het veld en de expertises en wie je waarvoor nodig hebt. Het heeft me dus echt inzicht gegeven.

Waar zijn jullie het meest blij mee?

De praktische ondersteuning van de mensen van Measurecamp was voor De Regenboog als organisatie het meeste van belang. Veel van de ingrepen die jullie hebben gedaan worden echt gebruikt. Hotjar is erg nuttig en en de dashboards geven op termijn denk ik een goede graadmeter of dat wat we doen ook echt nuttig is. Niet te vergeten de hulp bij de nieuwe AdWords campagnes. Super!

Zouden jullie de samenwerking aanbevelen aan andere non-profit partijen?

Ik denk dat voor heel veel non-profit organisaties een klein beetje meer inzicht in het werkveld al veel winst kan opleveren. De strijd om de aandacht met grotere commerciële organisaties is wat dat betreft heel ongelijk. Ik vermoed dat er niet veel non-profit organisaties zijn die de middelen beschikbaar hebben / maken om zich te verdiepen in de mogelijkheden. Ik kan me zelfs voorstellen dat een introductiecursus voor meer organisaties iets kan zijn. Maar de VIP behandeling die wij kregen is natuurlijk nog mooier.

Wat zouden jullie de MeasureCamp organisatie als tips willen meegeven voor komende samenwerkingen?

Ik wist niet zo goed waar ik aan begon. Dat was met name tijdens de measurecamp-bijeenkomst een beetje lastig. De brainstorm rondjes waren voor mij destijds een treetje te hoog gegrepen. Ik begreep vaak aan het einde van de workshop pas wat de insteek van die workshop was. En dan mis je heel veel van de input. Ik denk dat het goed zou zijn als met name die dag iets meer voorbereid zou zijn (wat zijn de disciplines) of wanneer er iemand bij alle workshops is om de rode draad te bewaken.