Saturday 03 Oct, 2020

Starting at 9.00 am

Amsterdam Art Center

Donauweg 23 1043 AJ
Menu

De Measurecamp mentaliteit

Claire-and-Scott-MeasurecamMeasurecamp vindt op veel andere locaties in de wereld plaats en Measurecamp is in Londen zelfs al 7 keer gehouden. Measurecamp is dus een bijzonder soort event. Het heeft zijn eigen cultuur en regels (geschreven en ongeschreven) die we graag ook tijdens Measurecamp Amsterdam uitdragen. Mocht je nieuw zijn met het Measurecamp concept, dan zijn er enkele dingen die we graag willen delen:

Plezier! Tijdens Measurecamp draait het toch vooral om plezier hebben. We zijn allemaal in voor een geintje en je mag dus best een beetje creatief zijn tijdens Measurecamp, in sessies en daarbuiten.

Verkopen doe je niet in het weekend. Measurecamp vindt plaats op een zaterdag en dat is voor webanalisten geen moment om te gaan verkopen. Zowel mensen die werken bij technologie-bedrijven als consultants wordt gevraagd dit te respecteren.

De 2 minuten regel. Op het moment dat je een een sessie kiest van het Measurecamp sessie board weet je niet altijd precies wat je kunt verwachten. Als je er dus al snel achterkomt dat de sessie niet aansluit bij jouw verwachtingen, dan mag je de zaal nog even uitglippen en ergens anders naar binnenlopen.

Zenuwachtigheid is onnodig. Het kan best spannend zijn om voor de eerste keer een sessie te organiseren, maar zenuwen zijn eigenlijk nergens voor nodig. We zijn er allemaal om lol te hebben en kennis te delen. Als we dus allemaal respectvol met elkaar omgaan en elkaar een beetje uit de brand helpen, dan hoef je ook niet zenuwachtig te zijn.

Respect. We zijn allemaal naar Measurecamp gekomen om op een leuke manier kennis te delen en met vakgenoten in de weer te zijn. We hebben dus gewoon respect voor elkaar. De sessies zijn verder behoorlijk kort (30 minuten zijn zo om), dus laat sessieleiders de tijd goed benutten. Je mag best de zaal uitlopen, maar doe dit geruisloos, zodat niemand er last van heeft.

Wil je meer? Het gebeurd regelmatig dat een sessie heel interessant is en je eigenlijk wilt verlengen. No problem. Loop naar het Measurecamp Session board en reserveer een ruimte voor het volgende half uur. Je kunt uiteraard ook wachten tot de borrel of lunch om even na te praten.

Georganiseerde chaos. Een unconference als Measurecamp is een beetje een chaos, op een leuke manier. Het is niet 100% gestructureerd, wat het wel zo leuk maakt. Het is alleen wel handig om je aan de planning te houden van de sessies. Dit is een verantwoordelijkheid die iedereen heeft, niet alleen de mensen van de organisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *